Andijvie koken


Is de andijvie wat slap geworden, snijd dan een stuk van de steel af en leg de kroppen enige tijd in (niet onder) koud water. De groente wordt dan weer fris. Andijvie heeft een korte kooktijd en slinkt gedurende deze kooktijd behoorlijk. 

Als u van te voren de andijvie heeft gesneden en u wilt niet dat deze gaat verkleuren, sprenkel dan wat azijn of citroensap over de groente. Ook bij sla is dit een goede methode.

De beste tijd om de echte Hollandse Andijvie te eten is van half juni tot half november. Vooral de buitenste bladeren van krop andijvie zitten boordevol vitamine A, vitamine C en met mineralen. Andijvie stamppot is een populair Holands gerecht.

 

andijvie


 



Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden