Aardappelen koken


De kooktijd van aardappelen is ongeveer 20 tot 25 minuten. Na deze tijdsperiode kunt u ze even doorprikken om te kijken of ze echt gaar zijn. Kom je er met je vork makkelijk doorheen? Dan zijn ze gaar.

Voeg aan het kookwater van de aardappelen een klontje margarine toe, dan zijn ze eerder gaar. Doe het zout er dan pas op het laatst bij.

Neem daarnaast eens de volgende tips mee bij het koken van de aardappelen:

  • Om de smaak van oude aardappelen te verbeteren wordt wel eens een klein schepje suiker bij het kookwater toegevoegd.
  • Kookt u de aardappelen in de schil, laat ze dan even "schrikken" in koud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan gemakkelijker van af.
  • Het schillen van rimpelige aardappelen gaat een stuk beter als u ze van te voren even in koud water laat staan.
  • Maakt u een aardappelsalade, zet dan de aardappelen op met kokend water en laat ze niet helemaal gaar worden. Voeg de dressing voor de salade toe als de aardappelen nog niet helemaal afgekoeld zijn, om de smaak van de dressing er beter in te laten trekken.
  • Wilt u krokant gebakken aardappelen hebben, bestrooi ze dan halverwege het bakken met een beetje bloem.




Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden