Voetbal luchtjes

Voetballen? Leuk...alleen die lucht…

 

Lekker de rest van de week nagenieten van de


voetballuchtjes_400

Elk gezin met voetballende kinderen of een voetballende man/vrouw kent de geur van de voetbaltas en vooral de voetbalschoenen zelf uit duizenden. Een mooie combinatie van zure graslucht en zweetvoeten die de hele ruimte vult en alleen maar sterker wordt als de schoenen niet eens de tas uitkomen!

 

Tegenwoordig zijn voetbalschoenen in de meest aparte kleuren en van kunststof in plaats van leer zoals vroeger. Met als voordeel; superlicht, weinig onderhoud nodig en sterker op kunstgras maar het nadeel is, het ademt ook helemaal niet meer.

 

Hoe kun je dit tegengaan?

Er zijn verschillende producten op de markt om de stank te vermijden, zoals anti bacteriële sokken voor onder je scheenbeschermers en sokken met zilverdraad die niet gaan stinken. Maar uiteindelijk zullen de grassprieten, het vocht en de voeten er toch voor zorgen dat de schoenen gaan ruiken. De meeste voetbalschoenen kunnen niet tegen de wasmachine, leren schoenen sowieso niet en ook bij kunststof schoenen is het slecht voor de lijmlagen. Maar wat is dan de oplossing?

 

Er zijn een aantal hele simpele oplossingen;

•        Grootmoeders tip is een zakje vanilliesuiker of een theezakje in de schoenen leggen. Deze absorberen het vocht en zo ook een groot gedeelte van de luchtjes. Sommige gebruiken zelfs koffiepads. Deze nemen een gedeelte van de stank weg en zorgen ervoor dat de schoenen naar koffie ruiken in plaats van de niet te harden, voetbalschoenenlucht.

•        Stop de voetbalschoenen in een stevige tas een nacht in de vriezer. Veel bacteriën kunnen niet tegen de kou. Schoenen stinken daarom ook altijd minder in de winter dan de zomer.

•        Zorg altijd dat grassprieten en modder zoveel mogelijk van de schoenen worden verwijderd.

•        Laat de schoenen buiten luchten en haal ze altijd uit de tas, de meeste luchtjes verdwijnen namelijk door de frisse buitenlucht.

•        Leg ook regelmatig de binnenzooltjes te luchten.

 

Deze laatste twee zijn echter vaak het probleem, door tijdgebrek, haast of gewoon vergeetachtigheid.

Zijn de overige tips nog te veel werk of moeite?

Dan zit er niets anders op dan nieuwe voetbalschoenen te kopen wanneer de stank echt ondraaglijke wordt. Vaak zijn goedkope voetbalschoenen voor erbij ook al een oplossing. Kijk daarvoor eens op www.voetbalschoenenoutlet.nl, de bekende merken voor 50% korting het hele jaar door.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden