Thee vlek verwijderen


Iedereen die geregeld thee drinkt en een liefhebber is van een schijfje citroen daarbij, weet niet alleen dat citroen en de thee een verfrissende smaakdemensie geeft, maar ook dat de thee lichter van kleur wordt.

Citroenzuur helpt direct tegen vlekken die door de kleurstof uit de thee zijn ontstaan. Hebt u thee gemorst, dan meteen een paar druppels vers citroensap op de vlek en naspoelen met lauw water.

Oudere vlekken zijn heel wat moeilijker te verwijderen, maar als we de onderstaande receptuur volgen en daarbij vooral de aangegeven volgorde van ingrediënten en behandeling in acht nemen, bereiken we het beste resultaat met de minste risico´s.

Ongekleurde kookechte katoenen en linnen weefsels behandelen we met ammonia, daarna met azijnzuur, uitkoken in stevig sop en als dat allemaal niet heeft geholpen, proberen we de vlek heel voorzichtig weg te bleken met verdund bleekwater (10%) en water (90%).

Ongekleurde wollen en zijden stoffen behandelen we achtereenvolgens met ammonia en daarna met azijn of azijnzuur. Deze stoffen kunnen we niet uitkoken en de laatste thee vlekresten proberen we te verwijderen door stevig, handwarm sop te gebruiken, in de meeste gevallen lukt dat erg goed. 

Theevlekken in kunstvezels verdwijnen meestal al we met warm water spoelen en zeker als we daarna een sopbehandeling toepassen. Kunstvezels zijn erg gevoelig voor temperatuur, gebruik dus anders dan lauw water of sop.


Door: Beheerder
Bericht: Er is nog geen reactie gegeven op deze tip. Wees de eerste om een reactie te schrijven!


Naam:


E-mail: (wordt niet zichtbaar op de site)


Bericht:
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden