Thee vlek verwijderen


Iedereen die geregeld thee drinkt en een liefhebber is van een schijfje citroen daarbij, weet niet alleen dat citroen en de thee een verfrissende smaakdemensie geeft, maar ook dat de thee lichter van kleur wordt.

Citroenzuur helpt direct tegen vlekken die door de kleurstof uit de thee zijn ontstaan. Hebt u thee gemorst, dan meteen een paar druppels vers citroensap op de vlek en naspoelen met lauw water.

Oudere vlekken zijn heel wat moeilijker te verwijderen, maar als we de onderstaande receptuur volgen en daarbij vooral de aangegeven volgorde van ingrediënten en behandeling in acht nemen, bereiken we het beste resultaat met de minste risico´s.

Ongekleurde kookechte katoenen en linnen weefsels behandelen we met ammonia, daarna met azijnzuur, uitkoken in stevig sop en als dat allemaal niet heeft geholpen, proberen we de vlek heel voorzichtig weg te bleken met verdund bleekwater (10%) en water (90%).

Ongekleurde wollen en zijden stoffen behandelen we achtereenvolgens met ammonia en daarna met azijn of azijnzuur. Deze stoffen kunnen we niet uitkoken en de laatste thee vlekresten proberen we te verwijderen door stevig, handwarm sop te gebruiken, in de meeste gevallen lukt dat erg goed. 

Theevlekken in kunstvezels verdwijnen meestal al we met warm water spoelen en zeker als we daarna een sopbehandeling toepassen. Kunstvezels zijn erg gevoelig voor temperatuur, gebruik dus anders dan lauw water of sop.


Datum: 31-07-2017 02:35:25
Door: 5.5''
Bericht: Continue to keep the beginnings of cartoon and the-art living the good work guys! It’s crucial that we move together with the times and recognize how technology developments and permits evolution, but additionally we know how we got there!
5.5'' http://www.pubescent.co/item/Original-HOMTOM-HT10-32GB-4GB-Network-4G-Iris-Identification-5-5-Android-6-0-MTK6797-Helio/32763522076.html


Door: Beheerder
Bericht: Vul onderstaande velden in om ook uw reactie op deze tip achter te laten!


Naam:


E-mail: (wordt niet zichtbaar op de site)


Bericht:
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden