Procedure ontkalken Senseo


Ontkalkingsprocedure 

 1.  Meng in een maatbeker 50 gram citroenzuur met 1 liter water. Roer het mengsel totdat het poeder volledig is opgelost. 
 2. Vul het waterreservoir tot de MAX-aanduiding met het ontkalkingsmengsel. Plaats het waterreservoir vervolgens terug in de koffiemachine.
   Opmerking: Niet alle typen SENSEO� machines hebben een waterreservoir met een capaciteit van 1 liter. Als u een SENSEO� machine met een kleiner waterreservoir hebt, herhaal dan de stappen 2 tot en met 6 met de rest van het mengsel zonder het waterreservoir tot de MAX-aanduiding te vullen.
 3. Druk op de aan/uitknop. Het apparaat is klaar voor gebruik wanneer het indicatielampje continu blijft branden. 
 4. Plaats de 1-kops houder met een gebruikte coffee pad in de koffiemachine. Sluit het deksel en zorg ervoor dat het goed vergrendeld is.
  Opmerking: Plaats tijdens het ontkalken altijd een gebruikte coffee pad in de padhouder. Deze pad dient als �filter� om te voorkomen dat de zeef in de padhouder tijdens het ontkalken verstopt raakt met kalkresten. 
 5. Zet een kom met een inhoud van ten minste 1500 ml onder de tuit om het ontkalkermengsel op te vangen. 
 6. Druk op de 2-kops knop en laat de machine werken. Herhaal dit totdat het waterreservoir leeg is. Onderbreek het ontkalkingsproces nooit! 
 7. Herhaal de stappen 1 tot en met 6. Vervang de gebruikte pad door een andere gebruikte pad om de kalkresten te filteren.
  Opmerking: Gebruik 2 liter ontkalkermengsel om de machine goed te ontkalken.
  Ontkalk de SENSEO� koffiemachine nooit met een geopend deksel. Het deksel dient volledig vergrendeld te zijn. 
 8. Spoel het waterreservoir om met kraanwater. Vul het waterreservoir tot de MAX-aanduiding met kraanwater en herhaal de stappen 3 tot en met 6.
  Opmerking: Vul het waterreservoir niet met gebruikt heet water of met het gebruikte ontkalkermengsel. 
 9. Vul het waterreservoir opnieuw tot de MAX-aanduiding met vers kraanwater en herhaal de stappen 3 tot en met 6 nogmaals.
  Opmerking: Spoel de machine altijd om door twee volle waterreservoirs door te laten lopen.
 10. Verwijder na het ontkalken de gebruikte pad en maak de padhouder schoon om te voorkomen dat de zeef in het midden verstopt raakt.

Indien uw al deze stappen doorlopen heeft is uw Senseo koffie apparaat weer helemaal schoon en klaar voor gebruik!
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden