Peulvruchten weken
Erwten worden eerder gaar als u het zout pas na het koken toevoegt. Groene erwten blijven mooi van kleur als u tijdens het koken een klein schepje suiker toevoegt. Hebt u geen tijd om peulvruchten te weken, breng dan erwten aan de kook in ruim water, laat ze even koken en laat ze dan een uur in het kookvocht staan. Daarna kunt u ze verder bereiden alsof ze wel geweekt waren. U kunt ook wat zuiveringszout aan het kookwater toevoegen, dan is weken ook niet nodig.
Categorieën
Tips
Besparen
Bewaren
Bloemen-en-Planten
Collecte-geld
Bakken
Duurzaam
Fruit
Geurtjes
Gezondheid
Groenten
Oma-Weet
Schoonmaken
In-de-keuken
In-de-tuin
Kleding
Koelkast-en-vriezer
Kruiden
Keuken-Tips
Meubels
Ongedierte
Ontkalken
Ontstoppen
Opruimen
Ramen
Vaatwasser
Verf
Vlekken-verwijderen
Was-machine