Gekookte eieren verwarmen

Wilt u koude gekookte eieren warm eten? Leg ze dan even in kokend water, ze worden niet harder. Kook eieren uit de koelkast 1 tot 2 minuten langer dan de eieren uit de provisiekast. Voeg bij het koken van gekneusde eieren een scheut azijn aan het water toe, meestal blijven ze dan heel. Een ei loopt tijdens het koken niet uit als u in de bolle kant van de schaal een gaatje prikt met een naald. Heeft u een ei met een barst erin smeer deze dab met een beetje boter in om uitkoken te voorkomen. Houd een warm pas gekookt ei even onder koud water, dan is het ei makkelijker te pellen. Dit voorkomt ook dat het eigeel groen wordt. wilt u weten of een ei vers is, leg het dan in een bakje koud water. Een vers ei blijft op de bodem liggen en een ouder ei gaat "zweven". Eiwit tot schuim opkloppen gaat gemakkelijker als u er een mespunt zout en een paar druppels citroensap aan toevoegt. Stijf geslagen eiwit blijft langer stijf als u tijdens het kloppen een mespuntje bakpoeder toevoegt. Weet u niet of een ei gekookt of rauw is, draai het dan rond op de tafel of aanrecht. Een rauw ei draait veel makkelijker dan een gekookt ei. Ongewassen eieren blijven veel langer goed dan gewassen. Bereid roereieren met gecondenseerde melk. Ze worden dan veel luchtiger. Gepocheerde eieren kunnen goed bewaard worden in koud water. Verwarm ze dan voor het opdienen ongeveer 1 minuut in heet water. Gepocheerde eieren behouden hun vorm door een scheutje azijn in het kookwater te doen. Een scheutje mineraalwater door een roerei of een omelet maakt ze lichter en luchtiger.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden