Broccoli koken


Hollandse broccoli wordt geoogst van juli t/m november en is het hele jaar verkrijgbaar. Broccoli behoort tot een van de gezondste groenten soorten. 

Broccoli bevat veel vezels, mineralen (calcium, kalium) en vitamines.

  • vitamine C,
  • vitamine A (in de vorm van beta caroteen: 1,5 mg per 100 g),
  • vitamine B (in de vorm van foliumzuur),
  • vitamine K
  • en vitamine E

Voedingswaarde per 100 gram Broccoli:

  • 20 kilocalorieën
  • 0 gram vet
  • 3 gram eiwit
  • 2 gram koolhydraten

Snijd de stelen van de broccoli kruisgewijs in tot boven aan toe, de steel is dan net zo gaar als de bloemen. Maar u kunt ook eerst de stronken in een bodempje water opzetten en na 5 minuten de broccoliroosjes eraan toevoegen, laat het samen nog 5 minuten koken en klaar is de Broccoli.

Broccoli Koken




Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden