Voedingswaarde van Brood


Het grootste deel van het Nederlandse brood is gemaakt van tarwe. De graankorrel is de basis. Een graankorrel bestaat uit een middengedeelte (meelkern) en een buitenlaag ( zemelen en kiem). Het grootste deel van de voedingsvezels, vitamines en mineralen zitten in de buitenlaag van de graankorrel.

De voedingswaarde van brood wordt vooral bepaald door:
1. De basisgrondstof: bloem, meel of volkorenmeel.
2. Overige grondstoffen: vruchten, zaden, pitten, noten, gebroken of geplette graankorrels.

Brood per 100G Witbrood Volkorenbrood 
Energie Kcal 236 246
Water 41,7 g 37,6 g 
Eiwit 8,3 g 8,4 g
Koolhydraten 44,5 g 43,5 g 
Suikers 3 g  1,5 g 
Vet  2 g 2,6 g
Vezels 2,5 g

6,9 g 




Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden