Knoflook eten.

Bij de huidige aandacht voor onze gezondheid wordt het gebruik van knoflook (Allium Sativum) nog weleens onderschat of vergeten.

Wist u dat knoflook al sinds mensenheugenis wordt beschouwd als een voedingsmiddel met geneeskrachtige eigenschappen. In een Egyptisch handboek voor arts en apotheker, de Codex Ebers (ca.1500 v.Chr.) vond men meer dan twintig recepten op basis van knoflook, o.a. tegen infecties, hoofdpijn, darmparasieten, hoge bloeddruk en kwaadaardige tumoren.
Tot op de dag van vandaag wordt knoflook zowel inwendig als uitwendig gebruikt als middel tegen infectieziektes. De chemie van knoflook is complex en veel moet nog ontdekt worden. De belagrijkste geneeskrachtige stoffen lijken de zwavelhoudende aminozuren te zijn: aliine is hiervan de meest bekende. Onderzoek wees uit dat knoflook ontgiftend werkt bij belasting met zware metalen zoals kwik.
Vooral mensen met een zwak immuunsysteem en dus een zwakke weerstand, kunnen ziek worden als gevolg van zware metalen.
Knoflook en knoflookpreparaten hebben dan een heilzame werking.

Let wel op: grote hoeveelheden rauwe knoflook kunnen irritatie van het spijsverteringskanaal veroorzaken. Heeft u daar last van dan is het verstandiger om de knoflook even te koken, de prikkelende stoffen zijn verdwenen terwijl de heilzame stoffen actief blijven.
Knoflook behoort tot de uien familie.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden